Ovnbagte æbler og pærer med nougatdrys 

150 g hasselnødder med skal

1-2 spsk stødt kanel

Røde økologiske æbler og økologiske pærer

Sådan gør du:

Rist hasselnødderne i en 150 grader varm ovn ved varmluft i 15 minutter. Kom dem i en elektrisk kaffemølle eller en kraftig blender eller foodprocessor, og mal dem til fint mel. Bland nougatmelet med stødt kanel, og kom det i et opbevaringsglas med grovdrysser. Skær æblerne og pærerne i kvarte, fjern kernehuset, og bag dem i 15 minutter i en 180 grader varm ovn ved varmluft. Så drysser du bare nougatmelet udover bagefter.

(Opskrift fra Umahro Cadogan)

Nougatmælk

100 g hasselnødder

1⁄2 tsk vaniljepulver vaniljestang

4 dadler

4 dl havremælk, eller vand

 

Sådan gør du:

Bag hasselnødderne et kvarter ved 100-150 grader, det giver mælken en uimodståelig nougatsmag. Udsten dadlerne, og skrab vaniljekornene fri af vaniljestangen. Blend alle ingredienserne, til mælken er helt ensartet.